Автор
Woman.bg

Двойките мислят за сериозна връзка през зимата

Зимните месеци са времето, в което необвързаните започват да се стремят към сериозна връзка и създаване на семейство. Учените твърдят, че студеното време се отразява на мозъка и влияе на начина, по който хората се отнасят към връзките си.

Невробиолози от Държавния университет във Флорида установили някои от факторите, които може да са отговорни за това. Учените изследвали как се държат влюбените прерийни полевки (вид гризачи). Освен че са забавни и сладки, полевките са склонни да създават трайни моногамни връзки.

Четете още: Красива, уверена, секси - жената на 31 години!

В предишни изследвания учените установиха, че предпочитанието на гризачите към трайните връзки е резултат от любовен коктейл от невротрансмитери в мозъка им, сред които окситоцин, васопресин и допамин. Те открили, че влияние върху начина, по който женските избират партньорите си, оказва количеството окситоцин в областта на мозъка, свързана с наградата и удоволствието.

Учените установиха, че ако бъдат направени някои промени в ДНК, ще се промени начинът, по който женските прерийни полевки се държат и предпочитанието им към партньорите. Те открили, че прерийните полевки се интересуват от това дали прекарват време с любовта на живота си или с напълно непознат, само когато определени рецептори в мозъка им, предизвикващи привличане, не са блокирани.

Четете още: Защо жените харесват порно?

Изследователите установили още, че времето се отразява на начина, по който мозъкът на полевките обработва сигналите на привличането. Те смятат, че подобни реакции се срещат и при хората, но допълват, че вместо анализ на химическите реакции на привличането, малко увереност и усмивка са сигурен начин да срещнете любовта на живота си.



Източник: БГНЕС