Учени предупреждават, че двойките, които си поделят домакинските задължения, е по-вероятно да се разведат, съобщи БГНЕС.

Изследване показва, че проблемите в брака, които могат да доведат до развод са доста изненадващи. Интересно е, че двойките, които си разделят домакинската работа е по-вероятно да се разведат. Вероятността за раздяла при тях е с 50% по-висока, отколкото в семействата, където домакинството е изцяло женска работа.

Второто изненадващо откритие е, че разводът може да бъде в гените на жената. Някои представителки на нежния пол са програмирани да изпитват трудности в общуването и обвързването. В случай на брак, те по-често се развеждат.

В семействата, в които съпрузите поддържат добри отношения с родителите шансът за раздяла намалява с 20%. Към подобна крачка са по-склонни мъжете, отколкото жените, които изливат емоциите си във форма на сълзи, а не на молба за развод. Освен това омъжените дами пият повече от необвързаните.

Мъже, не си правете погрешния извод, че сега трябва да вдигнете ръце от всичко в къщи, защото и това може да доведе до неприятен развой на брака ви.