За тези, които могат да си позволят 55 милиона долара за диамант с големина на яйце, на пазара излиза най-скъпата огърлица в света.

Тя ще бъде представена на бижутерийно изложение в Сингапур, като отражение на нарастващия апетит в Азия за скъпоценни камъни и украшения. Огърлицата е създадена от луксозната марка бижута "Mouawad". Състои се от голям жълт диамант от 407 карата и 90 бели диаманта по 230 карата.

Двойка потенциални купувачи от Азия са показали "сериозен интерес" към бижута, заяви представител на марката, който отказа да разкрие тяхната националност.

Най-големият диамант от колието е намерен съвсем случайно в купчина отломки в мина в Демократична република Конго преди 30 години. Уникалното бижу ще бъде включено в изложение в Сингапур между 11 и 20 октомври.

На него ще бъдат показани и много други дизайнерски произведения от САЩ, Европа и Азия на обща стойност 200 милиона долара. Огърлицата има сертификат от Книгата с рекордите на Гинес като най-скъпата в света, пише БГНЕС.

Ни в клин, ни в ръкав, както бихме се изразили в приятелска компания, решихме да ви покажем и още няколко супер скъпи не, ами най-скъпи предмети от вида си. Някой от тях са колкото безумни, толкова и невероятни.

Най-скъпата къщичка за куче в света - 31 000 долара

Най-скъпо опакованото кексче - 1200 долара

Най-скъпото пиано Heintzman - 3.22 милиона долара

Най-скъпото музикално видео в света - Scream на Майкъл Джексън и Джанет Джексън

Най-скъпата баскетболна топка от Hermes