Автор
Woman.bg

Направи си сама: Пленително украшение за врата

И тъй като пролетта, макар и малко плахо, все пак се е запътила към нас е време да помислим за тоалетите, аксесоарите и бижутата, с които ще я посрещнем.

В този ред на мисли днес решихме да ви покажем как сами да си измайсторите пленително украшение за врата, което в комбинация с широка усмивка ще ви превърне в магнит за погледите на околните през престоящите топли месеци.

Идеята за направата на бижуто идва от любимия ни сайт honestlywtf.com и по-точно от чаровната блогърка Ерика.

Какво ви е необходимо:

- 4 чилета (намотани на снопче конци за бродиране)

- огърлица с малки камъчета

- игла за бродиране

- ножица за тел

- ножица

- закопчалка от старо бижу и малка халкичка

*Разделете конците за бродиране на 15-18 равни по дължина части(дължината им зависи от дължината на бижуто, което сте подбрали – те трябва да са 2,5 по-дълги от избраното от вас украшение за врат).

*На 8 сантиметра от единия край на конците вържете стегнат възел. Разделете конците, намиращи се под възела, на три равни части и започнете да ги сплитате на плитка.

*На 8 сантиметра от долния край на конците спрете сплитането и вържете стегнат възел.

*С помощта на ножицата за тел отстранете закопчалката от огърлицата.

*Вземете конец за бродиране и вържете на възел единия му край около огърлицата, а другия прекарайте през ухото на иглата за бродиране.

*Поставете огърлицата по дължина на плитката от конци и започнете да ги съединявате (както е показано на снимките).

*Вземете 25 сантиметров конец за бродиране и го увийте и вържете около двата края на сплетените конци. В единия край закрепете закопчалката, а в другия малката халка. Отрежете висящите краища на конците.