Анастейша се подложи на двойна масектомия, след като бе диагностицирана с рак на гърдата за втори път.

45-годишната певица сама обяви новината: „В светлината на месеца за борбата с рак на гърдата не исках да изпускам възможността да подкрепя една кауза, която е особено близка до сърцето ми. Бях диагностицирана с рак на гърдата за втори път и сега се намирам на финалния стадии от възстановяването след подлагането ми на двойна масектомия.

Чувствам се страхотно и съм готова да отворя нова глава в живота си.“

Анастейша добави още: „Октомври е световният месец за борба с рака на гърдата и дава шанс на всички ни да се изправим пред болестта, да съберем сила и да се подкрепим. Ранното диагностициране спаси живота ми на два пъти. Ще продължа битката и ще вложа в нея гласа си“.

Лекарите откриха рак на гърдата в Анастейша още през 2003 година и тя прекрати всичките си публични изяви и концерти, както и работата си върху свои албуми. Тя претърпя операция и се подложи на химиотерапия и благодарение на силната си воля преодоля болестта.

Второ раково образование откриха лекарите през февруари тази година, в навечерието на планираното европейско турне на Анастейша, което трябваше да стартира през април в Лондон. Мениджърите на 44-годишната звезда публикуваха тогава тъжната вест на нейната страница във фейсбук.

„Анастейша е тъжна, че отново е диагностицирана с рак на гърдата, след като успешно се пребори със същата болест през 2003 година. Това я накара да отмени всички си представления, изяви и пътувания до второ нареждане", се казва в съобщението.

Анастейша добави: „Чувствам се толкова ужасно, че ще пропусна всички тези невероятни моменти с феновете си, които очаквах с нетърпение. Къса ми се сърцето от мъка, че ще ги разочаровам."