Активистките от женското движение ФЕМЕН се опитаха да провалят ревюто на Парижката седмица на модата, на която вървеше колекцията на Nina Ricci.

По време на ревюто няколко активистки, сред които и идеоложката на движението Александар Шевченко, изскочиха голи до кръста, а на телата им бе изписано "Модел, не отивай в бордей" и "Модата е диктатерор", предаде сайтът www.newsru.co.il

Съобщение на официалния сайт на ФЕМЕН гласи: "Голи до кръста секстремистките от ФЕМЕН извършиха диверсия на главния подиум на Парижката седмица на модата. По време на представянето на новата колекция на главната арена на Райхстага в модата изскочиха полуголи активистки, които скандираха "Модел, не отивай в бордей".

На телата на секстремистките бяха изписани лозунгите: "Fashion dictaterror", "Fashion fascism".

Този май в интервю за сайта Александра Шевченко посочи три основни врага на ФЕМЕН: "Диктатура като политическо потискане на жената, религията като духовно потискане и секс индустрия като търговско потискане на жената, тялото и сексуалността й".

Идеолозите на това движение сравняват модната индустрията и конкурсите за красота с проституция. Те смятат също, че модният бизнес оглупяват момичетата и ги тласкат към лъжливи идеали.

Източник: БГНЕС