Автор
Woman.bg

Подземен луксозен свят-спасение след края на света

Мили дами днес ще ви представим шикозна сграда разположена под земята, която претендира да се превърне в спасение от евентуален Апокалипсис.

Луксозната постройка се намира в Канзас и се помещава в празен подземен силоз от времето на Студената война, предназначен за скривалище на междуконтинентална балистична ракета с ядрена бойна глава.

Бетонното укритието представлява нещо като обърнат 53-метров небостъргач с 14 етажа. Има стени с дебелина 3 метра и може да устои на ядрен взрив.

Подземната крепост ще разполага с градина, която ще може да произвежда зеленчуци и риба, за да храни 70 души, когато дойде момента навън да не можеш да покажеш и носа си. Силозът притежава и големи запаси от питейна вода и собствени енергийни източници.

Ще има и басейн, кино, библиотека, медицински център и училище, които да се грижат за нуждите на обитателите.
Всеки един от апартаментите също предлага и разнообразна видео панорама- изглед към гора, морски бряг, Статуята на свободата или покривите на Париж.

Със смелия и иновативен проект, да превърне изоставена ракетна площадка в убежище, способно да устои до края на света, се е заел 54-годишния софтуерен инженер Лари Хил. Мъжът е платил 300 000 долара за купуването на съоръжението и е вложил още 4 милиона в преустройството му.

Цял етаж от тузарското скривалище струва около 2 милиона долара. Някои от първите заявили желание да се сдобият с апартамент в луксозното укрепление са играч от американската футболна лига, автомобилен състезател, продуцент и няколко политици ...

Реално продадени са три апартамента. След финализирането на още два договора, които се изготвят в момента, ще останат само два свободни.