Автор
Woman.bg

Вики: За една жена най-важно е чувството на хармония със себе си

Винаги сме харесвали енергията, която Вики носи със себе си.

Тя е непрестанно усмихната и успява да зареди околните и феновете си с положителен заряд. Освен това тя изпълнява една от най-въздействащите български песни за женски партита - "В ръцете ти е най-добре".

Потърсихме Вики във връзка с участието й в ежегодната кампания на AVON срещу рака на гърдата.

През 2013 г. кампанията „От любов към живота” се осъществява за единадесети пореден път. От началото на годината досега съвместно с неправителствената организация „Български фонд за жените” козметичната компания е дарила 6 ехографа за ранна диагностика и прегледи в Плевен, Пловдив, Русе, Стара Загора, Шумен, Бургас. До края на годината предстои да бъде осъществено още 1 дарение - във Варна, както и да бъдат анонсирани безплатни прегледи за жени в неравностойно положение.

В рамките на дългогодишната си история кампанията „От любов към живота” е набрала и дарила над 1 300 000 лева и над 23 000 безплатни профилактични прегледи, благодарение на отдадения труд и усилия на всички приятели и партньори на каузата. Водени от убеждението, че ракът на гърдата е 100% лечим, когато бъде открит в ранен етап на развитие, AVON приканва българката към редовна профилактика.

Във връзка с кампанията тази година AVON организира три концерта, в които участие ще вземат едни от най-популярните лица на българската сцена. Със страхотен успех премина концертът в Бургас, а все още предстоят изявите в София и Пловдив:

28 септември, гр. София, пл. „България” до НДК, 16 ч.
Артисти: Мария Илиева, Белослава, Орлин Павлов, Поли Генова, Сантра, Криста, Рут Колева, Jahmmi Youth, Мастило, Мери от Мери Бойс Бенд, ЛиЛана и Skiller, Мариана Попова, Весела Бонева, The Top Stoppers, Лора Караджова и други.

5 октомври, гр. Пловдив, пл. „Централен”, 16 ч.
Артисти: Белослава, Орлин Павлов, Поли Генова, Сантра, Криста, Рут Колева, Jahmmi Youth, Мери от Мери Бойс Бенд, Rachel Row и други.

Но нека се върнем на Вики, ето какво сподели чаровницата, специално за читателките на Woman.bg

Какво те накара да подкрепиш кампанията на AVON срещу рака на гърдата?

- За една жена най-важно е чувството на хармония със себе си - да се харесва, да се обича, да раздава любов. Тази болест, във всичките й форми и фази, руши това усещане. За съжаление много жени си отиват поради немърливост или мисълта „на мен едва ли ще се случи“, затова реших, че личният пример е много важен и с огромно желание и ентусиазъм цялата банда „Мастило” се включи в тази чудесна кампания.

- Смяташ ли, че достатъчно жени в България обръщат внимание на този сериозен здравословен проблем?

- Смятам, че грамотността на българската жена за собственото й здраве значително се повиши. Все повече жени отказват да неглижират себе си за сметка на семейството или работата и се грижат да бъдат в добра кондиция, красиви и усмихнати. Но е нужно повече внимание към този сериозен проблем и кампанията на AVON го осигурява. Ангажира все повече хора, които да си кажат „да пука ми по дяволите, искам да помогна“. Най-тъжното е, че като че ли държавата стои настрани от този проблем. Но това е друга огромна тема на разговор.

- Ти самата подлагаш ли се на профилактични прегледи?

- Разбира се, при мен това е задължително! Както споделих и на първия концерт в Бургас, преди години ми откриха бучка в лявата гърда, която за щастие се оказа доброкачествена и сега ходя на задължителни прегледи на всеки шест месеца! Не ми беше лесно като изживяване, но вече съм по-силна и мога да говоря за това.



- Как премина концертът в Бургас?

- Страхотен концертис готини музиканти и много позитивна енергия! Мина повече от добре, с отлични резултати за кампанията!

- Какво ново при теб, издай ни над какво друго работиш в момента?

- Работим върху една нова песен, която записахме заедно с Любо Киров. Ще я пуснем към края на есента. Подготвяме снимките за клипа! Парчето се казва „Аз и ТИ“ и естествено е посветено на любовта!