Автор
Woman.bg

Светла Иванова поставя нов световен рекорд по йога

Светла Иванова ще води йога практика за поставяне на нов световен рекорд за „Най-дълга йога верига“.

Събитието ще е факт на 28 септември – събота, в Южен парк, София. Всички жители и гости на София могат да се включат в инициативата, като с това имат възможност да се запишат в „Книгата за рекордите на Гинес“. Не се изисква да си практикуващ йога, така че всеки може да участва.

Освен, че е една от най-обичаните поп изпълнителки и писател, Светла Иванова е фен на здравословния начин на живот, а отскоро и инструктор по йога. Заради дългогодишните й занимания и популяризирането на йога у нас, няколкократно е канена да съдийства на йога турнири. Била е почетен патрон на първото Европейско първенство по йога.

„Всекидневните ми занимания с йога ме привикнаха към постоянство, търпение, гъвкавост на тялото и ума, по-здравословен начин на живот и по-позитивно мислене. Помогнаха ми да се подготвя за голямото събитие раждане и после лесно да се възстановя след бременностите ми. Йога е за всички без ограничения във възрастта, които искат да са в добра физическа и психическа форма. Включвам се в инициативата, защото обичам йогата, хората, живота! Ще ми е приятно да се запознаем и да практикуваме заедно. “, споделя Светла.

Опитът за поставяне на нов световен рекорд за най-дълга йога верига ще се проведе от 13.00 часа на 28 септември в Южен парк в рамките на събитието „Опознай се“. През целия уикенд на 28 и 29 септември всяка сутрин от 9.00 часа на същото място ще се провеждат множество мероприятия, свързани със здравословния начин на живот и усъвършенстване на личността.