Знаете ли, че има такова нещо като черно пиле, пита obekti.bg?

И нямаме предвид просто с тъмни пера, а с черна кожа, черни кокали и дори вътрешни органи. Всъщност по света и най-вече в Азия има дори няколко вида черни пилета, но най-популярното е китайското копринено пиле.

Черните китайски пилета са красиви птици, покрити с гъста перушина, която на пипане се усеща като коприна, откъдето идва и името. Под нея обаче нещата не са толкова привлекателни. Кожата им е тъмно синя и наподобява мастило, плътта е с тъмнокафяв цвят, а костите и някои вътрешни органи са изцяло черни.

На Запад тези пилета се продават най-вече за украса, но в Китай те са ценен деликатес. Народното поверие гласи, че жената трябва да яде такова пиле след раждане, за да възстанови силите си. Месото на коприненото пиле е полезно за кръвта и стомаха, а като ястие се приготвя с подправка от женшен, изсушени къпини и жожоба.