Необходими продукти:

250 г нахут
1 малка консерва грах
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 стрък праз или 1 средна глава лук
1 ½ л зеленчуков бульон
½ връзка пресен магданоз
1 с.л. оцет
6-7 с.л. олио
сол, черен и червен пипер на вкус

Четете още: Грахова супа с хрупкав бекон

Начин на приготвяне:

1. Накиснете нахута от предната вечер във вода.

2. Загрейте мазнината и запържете леко нарязаните чушки и праза (или лука). Като омекнат добавете граха, зеленчуковия бульон и изцедения нахут.

3. Намалете огъня и оставете да къкри до омекване на нахута.

4. Към края на варенето прибавете оцета, солта, черния и червения пипер.

5. Като свалите от котлона, поръсете със ситно нарязан магданоз.

Четете още: Идеална за студено време: Морковена супичка