Днес сме подготвили една страхотна ароматна супа за всички вегетарианци. Ако пък не обичате да се храните с ястия без месо, можете да добавите малко пилешко.

Продукти за 6 порции:

150 грама сух нахут
1 голяма глава лук
1 / 2 ч.л. кимион
1 супена лъжица настърган пресен джинджифил
1 малка люта чушка
3 скилидки чесън
1,5 литра зеленчуков бульон
2 средни картофи
2 супени лъжици къри на прах
400 гр карфиол
400 гр домати в сок
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Предишната вечер накиснете нахута в хладна вода и го оставете да престои така цялата вечер. Щом решите да приготвите супата, излейте водата и поставете нахута в тенджера със свежа вода и го варете за около 1 час.

Докато се вари нарежете на ситно лука, чесъна и лютите чушки.

След това нарежете картофите на кубчета, а карфиола разделете на малки „цветчета”.

В тенджера на средна температура загрейте 1 супена лъжица растително масло. Добавете лука и го запържете за около 3-4 минути.

Добавете джинджифила, чесъна, лютия черен пипе и кимиона. Пържете докато поомекнат, за около още 30 секунди.

Изсипете бульона, сложете картофите и добавете една чаена лъжичка къри на прах. Оставете да заври, покрийте с капак и варете 20 минути, докато картофите станат почти готови за консумация.

Добавете карфиола, останалата чаена лъжичка от кърито и доматите в сок.

Варете докато карфиола не омекне, 5 минути преди супата да е готова добавете и нахута.