Автор
Woman.bg

Стенли и Криско ще мерят сили в Музикална академия

Стенли и Криско са първите обявени от продуцентите на Музикална академия звезди, които ще влязат в авторския формат. Музикалното риалити стартира в ефира на TV7 на 24 септември.

„Да създадеш авторски формат съвсем не е лесно“, сподели на специална пресконференция на телевизията Андрей Арнаудов. „Работим по формата повече от 3 години, през които се срещнахме с много големи имена в риалити бизнеса по света. Техният единодушен коментар беше - страхотна идея, но неосъществима! Невъзможно е да събереш топ музикалните звезди от две поколения, да ги затвориш в една къща за три месеца и да ги накараш да се състезават не само помежду си, но и с напълно неизвестни таланти за титлата кой наистина може да пее. Представяте ли си Елтън Джон и Лейди Гага да живеят в една къща и да пеят на една сцена, състезавайки се за любовта на публиката и оценките на журито. Ние обаче бяхме твърдо решени да го направим и ето, че вече ни делят дни от началото на Музикална академия.“

Четете още: Ясно е журито на Музикална академия

За реализацията на Музикална академия ще работят 250 души екип зад кадър, 50 камери ще следят участниците из цялата Академия и репетиционните зали, ще бъде заснет и обработен над 2500 часа суров материал и ще бъдат подготвени и излъчени 25 мащабни концерта с всички ефекти, сценография и стайлинг. Звездите, които ще видим, са 17 от най-популярните и обичани имена, сред които има такива, които за пръв път се появяват в риалити шоу или специално са се върнали, за да участват в него.

Така 15 участници от три поколения, десет от които са най-големите звезди на българската сцена, а пет са неоткрити до момента таланти, ще влязат за 12 седмици в Музикална академия. С помощта на специални екипи, ръководени от музикални продуценти, те ще подготвят своите изпълнения, които два пъти в седмицата ще бъдат представени на грандиозни концерти, излъчвани на живо.

Четете още: Иван и Андрей пускат музикално риалити

Шоуто е изцяло развлекателно, симбиоза между сблъсък на характери вътре в Академията и сблъсък на таланти на сцената на Музикална академия. То ще търси отговори на множество въпроси, свързани с това какво е да си звезда в България, колко процента от успеха се дължат на талант, колко на маркетинг и колко на характер, коя е формулата на успеха, кой наистина може да пее и има ли сблъсък на поколенията в българската музика.