Автор
Woman.bg

Криско с отворено писмо за скандала с благотворителния концерт в Стара Загора

Вероятно повечето от вас вече са попаднали на снимката, която през последните два дни завладя Фейсбук.

Колажът е с лика на рапъра Криско, който според организаторите на благотворителен концерт за 16-годишно момче, болно от рак си тръгнал от събитието, след като разбрал, че няма до получи пълния си хонорар.

Ето и позицията на организаторите от СтЗ Отбора, а по-долу можете да се запознаете и с позицията на самия рапър:

"Певецът Криско си тръгна от благотворителен концерт за 16-годишно момче, болно от рак, защото не му беше платено. Това е официалната позиция на СтЗ Отбора във връзка с благотворителния концерт за Миро, обявен за 15 декември в Стара Загора. На въпросния концерт един от поканените изпълнители беше Криско, защото ние, от СтЗ Отбора, го уважаваме като изпълнител, разказа Стоян Стоянов.

Предварителната уговорка за концерта е била той да присъства на плаката като реклама, както и да направи рекламно видео послание и да участва на концерта.

Видео не получихме. Уговорката ни беше да му заплатим хонорара + пътни за концерта. Концертът се организира изцяло със средства, осигурени от закупените билети, както и лични средства на организаторите от СтЗ Отбора, а единствената помощ дойде от Община Стара Загора, за което благодарим, споделят организаторите.

За жалост, очакванията ни от приходи от билети не се оправдаха. За това помолихме Криско да му издължим част от сумата на момента, а останалата сума в рамките на 2 месеца, като направим предварителен договор (преди концерта) за да е спокоен. Идеята ни беше да му платим с наши (СтЗ Отбора) лични средства, за да може да останат пари за основната кауза - за Миро! Пожелахме Криско да разбере ситуацията и ако желае да предложи друг вариант, който да е добър и за него и за нас. Единственото, което каза той беше, че може да свали съвсем малко от хонорара, но ако не получи цялата сума предварително, няма да излезе на сцената. Сами разбирате, че нямаше как да вземем парите, които са за Миро и да ги дадем на него. Не е правилно.

След като не постигнахме съгласие по какъвто и да е начин Криско си замина, без дори да поздрави, ако не публиката, то поне Миро. Не желаем да извиваме ръце, нито желаем нечий труд да остане незаплатен. Надеждата ни беше изпълнителят да прояви човечност и разбиране. Желанието ни никога не е било да навлизаме в каквито и да било интриги и скандали и единственото, което ни интересува в този момент е фокусът да остане върху най-важното - да помогнем на 16-годишния Миро да оздравее."

Официално изявление на ПР-а на Криско Борислав Иванов до медиите:

"Обръщам се към всички медии, като се надявам да отразят обективно случилото се. Като личен PR на Криско, аз лично водих предварителните преговори за въпросния концерт в Стара Загора в помощ на 16 годишния Миро. В деня, когато ми се обади въпросния Стоян Стоянов, той заяви че иска Криско да се включи в концерта и допълни, че за Криско и още един от изпълнителите е подготвен хонорар въпреки целта на концерта.

В телефонния разговор аз разясних какви са нашите условия и направихме отстъпка от хонорара, тъй като концерта е благотворителен. Чувахме се още няколко пъти, а последния беше час преди концерта, до този момент никой от нас не беше уведомен че имат проблем с парите.

Ние не сме животни щяхме да влезем в положение, но никой не сметна за нужно да ни каже. Потресен съм от наглото отношение на организаторите спрямо Криско. Пред свършен факт, след като Криско вече е пристигнал заявяват, че пари няма. Защо чак тогава? Защо не ни уведомиха предварително?

Криско пак влиза в положение и казва, че не иска целия хонорар, само част от него другата част я дава на Миро! Организаторите заявяват цитирам "Не ни интересува ако искаш пей, ако искаш - не. Пари няма!" Този тон ли трябва да се държи?

Разговора разбира се продължава да се води със същата наглост, при което който и да е изпълнител би се обидил и би си тръгнал! Това разбира се не е големия проблем, по потресаващ беше факта, че организаторите имаха супер наглото и високомерно поведение твърдейки, че Криско е станал и си тръгнал, след като чул че няма пари.

ТОВА НЕ Е ИСТИНАТА!

Причината Криско да си тръгне е нечовешкото отношение. Въпросните хора, които организират концерта явно доста са си повярвали, тъй като твърдят че причината е парите! Така е представено и на хората, които са присъствали на концерта! Защо драги ми организатори не разказахте, какво е било вашето държание. Не може да се държите, както си искате и да си мислите, че някой ви е длъжен.

Аз като PR на Криско и преди всичко като приятел, мога да Ви кажа, че той е изключителен човек. Само тази година, той е участвал в над 15 благотворителни концерта и със и без хонорар, така че твърдението, че е алчен не е вярно. Защо никой не каза: "Браво, Криско. Подкрепяш толкова благотворителни каузи", но веднага след като си е тръгнал от 1 концерт заради обидното отношение всички го нападат.

Сигурен съм, че ако организаторите имаха друго отношение и поведение, сега нямаше да се налага да пиша това писмо. Смешно е тези рапъри, да си правят PR най-вече на гърба на болното момче. Засрамете се! Потърсете вината първо в себе си, а след това нареждайте".