Автор
Woman.bg

Най-подходящите цветове очна линия за кафяви очи

Дамите с кафяви очи могат да се считат за истински късметлийки – красивият и мек кафяв цвят си отива с множество багри, заради своята неутралност и топлота.

Когато се опитвате да вземете решение какъв цвят очна линия да добавите към козметичната си чантичка е важно да решите какъв ефект искате да създадете с грима – драматичен или пък игрив?

Едни от най-подходящите цветове очна линия за кафяви очи са синьо, зелено, лилаво, черно, кафяво и сиво.

Смело посягайте към топли нюанси като злато, бронз, сивокафяво, а също и към студени тонове като тюркоаз, метално сиво, метално лилаво, електриково синьо за по-ексцентричен макиаж.

Ако сте нови в занаята с поставянето на очна линия, ви съветваме да направите първите си опити с молив за очи и когато овладеете непокорните треперещите ръце и клепачи, погледнете с доверие и към течната очна линия.

Друг добър подготвителен вариант е гримирането с гелообразна очна линия, която се нанася с плоска и тънка четка.

Дръжте ръката си стабилна! Това никак не е лесна задача, за това си помогнете като подпрете лакти на стабилна повърхност преди да започнете нанасянето.

Стремете се линията да е максимално близко до основата на миглите, за да е възможно най-фина.

Обикновено очната линия се размазва бързо. Можете да промените това, като първо нанесете сенките за очи и след това очната линия. Важно е да сте започнали с добра основа на грима преди всичко останало и да запомните, че спиралата се слага последна.

Давайте смело! Котешка, японска, египетска, отгоре или отдолу, изборът е ваш, но пак зависи и от формата на очите ви, както и от стила ви.

От вас зависи каква ще е формата на линията и до колко ще я издължиш.Съветваме ви да опитате различните варианти, за да се спрете на най-подходящия.