Дамите с кафяви очи притежават изразителен поглед, който трябва с подходящ грим да се подчертае. Независимо дали сте горда притежателка на светлия кехлибар или на почти черното – кафявите очи са винаги красиви, а погледа е дълбок и ярък!

Предлагаме ви някои съвети за гримиране на кафяви очи:

Спиралата и очната линия
ще бъдат вашите скрити оръжия.

От външната страна на окото в основата на миглите сложете тънка очна линия или черен молив.

С едно леко докосване на четката сложете между клепача и аркадата един нюанс медно, или светло лилаво, за блестящ поглед.

Ако искате да визуално да удължите миглите и да ги направите по-обемни, първо нанесете спиралата върху върховете на миглите, а след това сложете и върху останалата част.

Кафявите очи могат да носят цветни сенки! Но кои са правилните цветове?

За светлокафявите очи са подходящи дълбокото синьо и нюансите на лилавото.

Важно е да не нанасяте сенките прекалено плътно, за да можете да съхраните магнетизма на очите.

Тъмно кафявите очи, можете да подчертаете с розови нюанси. Ако сте от по-смелите момичета, може да заложите и на червени, жълти и сини сенки.

За грим на кафявите очи, можете да използвате и ярки контрастни сенки, като бели и розови, бежови и бронзови сенки. Но в никакъв случай, не използвайте като грим оранжево.

Лопес с опушен грим в сиви нюанси

Оливия Палермо с опушен грим и устни в естествен нюанс

Гримът за кафяви очи, може да бъде достатъчно ярък или почти незабележим, най-важното е да бъде внимателно нанесен, като подчертава оттенъка на очите и да бъде в комбинация с вашия стил и облекло.