Необходими продукти за 4 порции:

1/2 килограм обелени и сварени кестени
чаена чаша топла сметана
2 суп. лъжици захар
1 суп. лъжица масло
4 топки шоколадов сладолед
4 топки ванилов сладолед

Начин на приготвяне:

Още топлите кестени се слагат в блендер заедно със сметаната, захарта и маслото и се разбиват, докато не се получи гладък крем.

Прехвърля се в купа и се слага в хладилника да се охлади и стегне. Във всяка чаша се слага по една топка шоколадов и ванилов сладолед на дъното.

Кремът от кестени трябва да е достатъчно стегнат, за да се оформят топки от него и да се сложат върху другия сладолед.

Може да аранжирате по желание с различни плодове или друг тип украса.

Четете още: Ледена тръпка: Айс кафе