Свеж десерт за свежи дни.

Необходими продукти:

140 г масло разтопено
250 г брашно
1 с.л. бакпулвер
2 г сол
1 ванилия
150 г захар
150 мл. прясно мляко
1 яйце
за крема:
1 лимон
200 г масло меко
300 г пудра захар пресята
3 с.л. прясно мляко

Начин на приготвяне:

В дълбока купа смесваме сухите съставки - брашното, бакпулвера, солта, захарта и ванилията.

В друга дълбока купа смесваме течните съставки - разбиваме яйцето, към него прибавяме маслото и млякото.

Изсипваме внимателно сухата смес в течната, като разбъркваме възможно най-малко пъти, не разбиваме с миксер.

Готовата смес насипваме с лъжица, в предварително намаслени форми за мъфини.

Печем ги в загрята до 200 градуса фурна, около 15-20 минути.

Междувременно приготвяме крема.

Измиваме, почистваме от семките и пасираме лимона. Прецеждаме го през цедка. Крайното количество е около 3-4 супени лъжици лимоново пюре.

Разбиваме маслото с миксер до побеляване. Добавяме плодовото пюре и отново разбъркваме. Прибавяме пресятата пудра захар, лъжица по лъжица, като разбъркваме добре след всяка. Накрая добавяме и прясното мляко, и разбиваме отново.

Готовия крем пълним в пош и шприцоваме върху мъфините, след като са поизстинали около 10 минути.
По желание, украсяваме с резенче лимон и настъргана кора.

Източни: kulinaria.bg