Трудно е да опазиш личния си живот и здраве, когато си постоянно под светлините на прожекторите.

Не е тайна, че звездите са интригуващи обекти за критика, клюки и интриги, така че е най-често е просто въпрос на време да рухнат.

Ето кои са 5-те най-обсъждани звезди, от гледна точка на нервните им сривове:

Аманда Байнс

Актрисата беше задържана за 72 часа в психодиспансер, заради умишлен палеж в Таузанд Оукс.

Принудителната хоспитализация е поредната глава в смутната житейска история на Аманда Байнс от последните месеци. Преди време актрисата беше арестувана за притежание на марихуана и опасно поведение.

Освен това актрисата публикуваше странни статуси в личния си профил в Туитър, в които се заканваше на всички „грозни“, включително и на Мишел и Барак Обама.



Катрин Зита Джоунс

Актрисата е доста открита по въпроса за биполярното си разстройство. Съпругата на актьора Майкъл Дъглъс, наскоро се записа за доброволно лечение в клиника за психични разстройства и то приключи успешно.

Решението на 41-годишната Катрин да потърси психиатрична помощ се дължеше на трудната година, която преживя покрай борбата с рака на гърлото на съпруга ѝ.

Биполярното разстройство, известно преди като маниакална депресия, се характеризира с периоди на силна депресия, следвани от такива на маниакално и еуфорично настроение.

За разлика от обикновената смяна на настроения, при биполярното разстройство периодите на депресия и на мания могат да продължат със седмици и да пречат сериозно на живота на човек.


Бритни Спиърс

Имаше период, в който поп-принцесата не спираше да скандализира света с поведението си. Един от най-големите й публични сривове бе през 2007 година, когато си обръсна главата и нападна кола с чадър.

През 2008-ма певицата беше хоспитализирана след семеен скандал с бащата на децата ѝ Кевин Федърлайн.

Кариерата и личният живот на Бритни Спиърс дълго време бяха под надзора на баща ѝ Джейми Спиърс и на бившия ѝ любим Джейсън Трауик, който бе и неин продуцент. Всъщност, тези двама мъже упражняваха правен контрол над звездата и всичките ѝ решения.



Жан Клод Ван Дам

Екшън звездата е преминал през доста трънливи моменти в личния си живот. Той има зад гърба си четири развода и зависимост към кокаина. След това му е диагностицирана и бързо-развиващо се биполярно разстройство.

Интересното е, че актьорът споделя, че именно хиперактивността, с която се свързва заболяването, е причина екшън сцените му да са толкова добри.



Стинг

Бившият вокалист на „Полис“ често е говорел за биполярното разстройство и дори е бил лице на кампании за популяризирането на този проблем.

„В периода, когато „Полис“ бяха на върха, аз исках да се самоубия. Всичко се разпадаше – първият ми брак, отношенията с другите членове на групата. Бях се оставил на течението, изпадах в маниакална депресия“, заяви той в интервю през 1996 г.