Татуировката почти никога не е само една. Когато направиш първата, преживееш болката, живееш с нея, вече я приемаш като част от теб. Тогава се замисляш за следващата, защото тя те допълва и показва по-цялостно. Дали ще е на ръката, крака или някъде по тялото, ти знаеш, че тя е там и се гордееш с нея.

Има хора, които не възприемат татуирането като естетично изкуство, нито като израз на обич, болка или мъка. Смятат го за излишно, позьорско, дори грозно.



Но има един град в САЩ, който приема татуираните си жители и дори стимулира тази индустрия като я вкарва в холивудския реалити бизнес и печели от почитателите на мастилото.

Градът се казва Лос Анджелис, а мястото по-точно, е неговото крайбрежие Венис, което е известно със скейтбордистите и странните си жители. Там се крият хора на изкуството, които не се задоволяват да рисуват само по бялото платно, но и по себе си. Жители на всякаква възраст се разхождат необезпокоявани от избора си на татуировка, като гордо я показват. След по-дълъг период прекаран сред тях, съзнаваш, че те не се интересуват от мнението на околните и не съдят никого. Нищо чудно защо повечето от холивудските личности рано или късно се сдобиват с татуировка. Отношението към това изкуството е толкова освободено и непредубедено, че се възприема като нещо обичайно и красиво.



Примери са Риана, Меган Фокс, Памела Андерсън, Джони Деп и много други, които се татуираха и това се възприема съвсем нормално. Естествено те помогнаха да се повиши и интересът към това изкуство и много хора се втурнаха да си правят същите татуировки.


На малкия екран се появиха и различни реалитита за студиа в Лос Анджелис- LA Ink, Ink Master, и др. Там артистите се опитват да удовлетворят максимално очакванията на клиента, като добавят и собствената си визия. Пример за холивудската бизнес машина и намирането на начин да се печели от всичко присъщо на човека - било то и татуировка.