Автор
Woman.bg

Как да се справим с косопад след бременност?

Един от най–често срещаните проблеми след бременност у младите майки, е появата на интензивен косопад.

Специалистите са категорични, че ако не се обърне внимание навреме, състоянието може да се задълбочи и да се получат неприятни усложнения, сред които развитие на тежка следродилна депресия.

Има ли начин да се справим с косопада след бременност?


Лекарите разкриват, че за изтощеното тяло на младата майка това е доста трудно, но все пак има някои средства, с чиято помощ бихте могли да подпомогнете организма. До голяма степен те са ограничени при повечето жени в подобна ситуация, защото голяма част от тях кърмят през първите месеци след своята бременност и трябва да са изключително внимателни какво приемат.

Предлагаме ви няколко безопасни съвета срещу косопад, които по никакъв начин не биха навредили на кърмачката или нейното бебе. Правим това с уговорката да потърсите съвет от специалист при условие, че не се справяте сами.

Спрете да боядисвате косата си

Силно токсичните бои са едно от основните неща изтощаващи косата и водещи до косопад. Ако все пак не сте в състояние да пожертвате тази козметична процедура, поне изберете по – леките методи на боядисване с къна или боя без амоняк.

Четете още: Закачлива пикси прическа

Забравете за сешоара и машата

Ако забележите начален стадий на косопад, мигновено забравете за сешоара, машата или пресата. Не изморявайте допълнително и без това изтощената си коса, а и осъзнайте, че грижите по вашето бебе тепърва ще нарастват.

Витамини за бременни и кърмачки

Снабдете се с подходящи за бременни жени и кърмачки комплексни витамини. В случай, че не знаете какъв продукт да изберете се консултирайте с фармацевтите в аптеката или с вашия гинеколог. Пазарът в момента предлага достатъчно богато разнообразие от подходящи суплементи, които ще ви помогнат срещу косопад и оплешивяване.

Сменете шампоана

Вина за силен косопад могат да имат и неподходящи за вашия организъм продукти за поддържане на личната хигиена. След бременност е препоръчително да се използват миещи препарати срещу косопад, които дори и да не ви помогнат, поне няма да изтощават косата ви допълнително.

Стрес

Да намалите стреса в такъв период е изключително трудно, но помнете, че той е един от най – силните причинители на косопад. Дори това да ви изглежда невъзможно, направете всичко възможно, за да си осигурявате поне по час или два спокойствие на денонощие. Помнете, че спокойните родители отглеждат спокойни деца, пишат от kosopad-bg.net.

Четете още: Балсам за укрепване на косата с лайка

Ако искате да участвате за един от 100-те комплекта слънчева защита на Mustela, участвайте в играта „Аз и мама на море“. Лятото е в разгара си! Защитете кожата на детето си и се наслаждавайте на слънцето!