Автор
Woman.bg

Майките дават най-добрите съвети за красота и мода

Когато става въпрос за красота или мода, майките са най-добрите съветници, сочат резултатите от проучване, направено сред 2000 жени по поръчка на френския козметичен гигант "Ланком".

Данните от допитването показват, че жените получават до 24 нови съвета за разкрасяване от своите майки.

Заедно с препоръките за грима, най-често предаваните мъдрости от майка на дъщеря са винаги да си носи резервен чорапогащник и да не излагат твърде много тялото си на показ. Друг важна модна препоръка е да инвестират в хубави дамски чанти.

Ако следват съветите на майките си, жените също така трябва да скубят косми само под линията на веждите, но не и над нея, да попиват червилото си, и при гримиране да подчертават очите или устните си, но не и двете.

Четете още: Блу Айви вече има обувки на токчета (снимка)

Проучването разкрива още, че момичетата започват да се вслушват в съветите на майките си за мода и красота между 11- и 20-годишна възраст. По тези въпроси дъщерите вярват повече на жените, които са ги родили, отколкото на известни експерти по стил.

Една трета от участничките в анкетата споделят, че разчитат изцяло на своите майки за съвети. Над 50 % от младите жени винаги се консултират с майките си при избора на нов тоалет, а 30 процента не са склонни да го носят, ако не са получили одобрение.

Четете още: Бионсе и Джей Зи затрупали с подаръци Норт Уест


Данните от допитването показват още, че една четвърт от жените разменят дамски чанти със своите майки, 15 процента ползват грима им, а една на всеки пет използва парфюмите и козметичните им продукти.

А сега нека ви подарим освен информация за това от кого да искате модни съвети, така и възможност да спечелите едногодишен абонамент за продуктите на Mustela. Достатъчно е да отговорите на въпросите в играта "Мама знае най-добре!", за да участвате в томболата. Успех на всички!