Основният проблем при татуиране по време на бременност е рискът от заразяване с инфекции като хепатит В, ХИВ и др.

Въпреки че вероятността е малка, препоръчително е да изчакате докато бебето се роди и докато/ако кърмите.

Възможно е химикалите в боята да повлияят на развитието на плода през първите 12 седмици, но рисковете са неизвестни, както и последствията върху бебето през останалата част от бременността.

Бременността не е най-доброто време да правите подобни интервенции с тялото си, пише mamatatkoiaz.bg. Най-квалифицираните лицензирани специалисти, не биха направили татуировка на жена, която е бременна поради няколко причини:

- Относително често се случва човек да се замае или да припадне докато му правят татуировка.

- Всяка процедура, която включва многократно пробиване на кожата може да бъде стресираща за тялото.

- Има вероятност качеството на татуировката да се развали. Тъй като жената наддава на тегло по време на бременност има вероятност кожата да се разтегне.

- Вашите хормони са "помрачили съзнанието ви" по време на бременност. Така, че може и да съжалявате, когато бебето се роди.

Някои жени се притесняват, че при наличие на татуировка на гърба няма да могат да получат епидурална упойка при раждане. Има много малко изследвания относно възможните рискове. Досега нито едно от тези проучвания не е открило никакви данни, които да показват съществуването на риск, така че повечето анестезиолози нямат проблем с извършването на манипулацията в тези случаи.

И все пак, ако искате епидурална упойка и имате татуировка на гърба си, посъветвайте се с наблюдаващия ви гинеколог.

А сега нека ви подарим освен информация за татуирането по време на бременност, така и възможност да спечелите едногодишен абонамент за продуктите на Mustela. Достатъчно е да отговорите на въпросите в играта "Мама знае най-добре!", за да участвате в томболата. Успех на всички!