Изглежда Ема Уотсън все още пази в себе си скромната и очарователна Хармаяни Грейнджър.

Независимо, че в банковата си сметка има състояние от 26 милиона паунда, Ема неведнъж е определяла екстравагантното отношение към материалното като „консуматорството е форма на клептоманията“.

23-годишната британка твърди, че притежава около 8 чифта обувки, а бляскавите модели, с които се появява по светски събития и премиери са наети от големите дизайнерски къщи, с които Ема работи от години.

Четете още: Ема Уотсън: Фалшива съм

Най-новият филм на актрисата се казва „The Bling Ring“ и съвсем скоро се очаква да влезе в световните кино зали. Сюжетът разказва за банда тийнейджъри, които успяват да откраднат луксозни придобивки за около 2 милиона паунда от домовете на холивудски звезди.

Един от най-интересните обири във филма е от имението на богатата наследница Парис Хилтън.

Сцените са заснети в дома на 32-годишната Парис и по повод това преживяване Ема споделя:

„Все едно влязох в магазин за дрехи. Тя никога не би могла да облече всички тези дрехи и половината от тях бяха чисто нови, с цената върху етикета. Но мисля, че целта ѝ не е да ги облича, а ги е купила просто, за да ги притежава. На всеки му се случва да купи нещо импулсивно, но там ставаше дума за нещо съвсем различно от нормалното.“

Четете още: Ема Уотсън без грим

За присъщата си скромност и „приземеност“ Ема не говори директно, но деликатно се сравнява Парис Хилтън и жени, които приличат на нея или ѝ подражават:

„Аз имам около осем чифта обувки и това е. В днешно време съществува съвсем ново разбиране за това какво е да си знаменитост. И мисля, че именно поради тази причина все повече актьори не се взимат на сериозно, защото са постоянно определяни с тази дума „знаменитост“, която се е превърнала в понятие, характеризиращо човек не според таланта му... Но и аз сигурно ви звуча като тотална двуличница, защото ме виждате облечена в дизайнерски дрехи.“

Четете още: Ooops… Зърното на Ема Уотсън лъсна пред камерите

От години е видно, че Ема Уотсън бяга от разпространения образ на славолюбива млада жена, за която материалното е основен мотив в живота и образа ѝ пред обществото. И далеч не ни звучи и изглежда като двуличница.