Дъщерята на актьора Еди Мърфи, Бриа, взе участие в едно от най-популярните сутрешни шоута в Америка, „Good Morning America“, където открито проговори за борбата да останеш слаба в света на модата.

Бриа Мърфи е модел и се очаква скоро да се присъедини към ангелския колектив на Victoria's Secret. Но преди това тя побърза да насочи вниманието на общността към проблема с анорексията и буквалното изтезаване на телата на младите манекенки в името на красотата.

23-годишната чаровница твърди, че сред най-популярните трикове за отслабване и поддържане на форма е памуковата диета. Това представлява следното безумно нещо – в портокалов сок се топят тампони с памук и се изяждат. Ефектът е чувство за ситост без реално да се поглъща храна и дори минимално количество калории.

Трябва да уточним, че Бриа не е единствената красавица, която потвърждава съществуването на шокиращи методи за отслабване в модната индустрия. Руският модел Кира Дикхтиар, Ейми Лемънс и Джанис Селесте са само част от жените, които повдигнаха въпроса за това нормално ли е да се храниш с памук.

Четете още: Еди Мърфи с ослепително ново гадже

„Много момичета се пристрастяват към наркотици и анорексия и като цяло мога да изброя цял лист с подобни зависимости. Всичко е заради натиска да са перфектни“, казва още Бриа.

Като всеки модел и дъщерята на Еди Мърфи е преминала през шокиращата действителност на това да влезеш в машината на индустрията - „Просто твоя работа е да влезеш в една стая... И някакви хора ще ти кажат да излезеш без никакви обяснения, а други ще се обърнат към теб с „О, носът ти е твърде голям. Дупето ти също. О, а краката ти са кльощави““.

Четете още: Петра Немцова закусва шоколад

Макар фина по природа Мърфи твърди, че с процеса на порастване тялото ѝ започва да се променя и забелязва как женствените форми се опитват да се наложат на фигурата ѝ. Но засега се стреми да поддържа стройна и стегната фигура с упражнения и добре подбрана храна.