"Пущинакът на Смог" пристига в кината на 13 декември, а в дебютните кадри оттам виждаме и стар познайник - Орландо Блум като елфа Леголас от Задругата на пръстена, пише bulevard.bg.

Първият филм от трилогията за Билбо Бегинс - "Неочаквано пътешествие" (2012), остави хобита, магьосника Гандалф и 13-те джуджета, предвождани от Торин Дъбощит, по средата на пътешествието към техните изгубени земи и несметни богатства, сега под владение на гореспоменатия дракон.

Предстои им да прекосят Непрогледната гора - Мраколес, с нейните гигантски пеперуди и паяци, още стълкновения с орки и гоблини, запознанство с горските елфи и царя им, бащата на Леголас, едно изобретателно бягство в празни бурета по реката и посрещането им в Езерния град, където живее стрелецът Барс (Люк Еванс, "Бързи и яростни-6"), който ще има ключова роля в битката със Смог.

Самият дракон се появява във финала на този тийзър, засега без гласа на Бенедикт Къмбърбач. Виждаме обаче елфката Тауриел, която се играе от Еванджелин Лили ("Изгубени") - нов персонаж, създаден специално за тази екранизация.

Четете още: Ушички на елф