Правилното акцентиране на веждите е важно за всяка дама, особено на червенокосите.

За да придобият нашите вежди перфектен вид е нужно да използваме молив за вежди. Изборът му трябва да бъде съчетан от индивидуалността на външния вид на жената, стилът на обличане и цвета на косата. Това правило се отнася с еднаква сила както към брюнетките с кестеняви, по светло или по-тъмно кафяви коси, така и за червенокосите или русокосите представителки.

Червенокосите с по-светла кожа трябва да избягват силно контрастиращи много тъмни вежди, защото те могат да придадат на лицето вид на маска.

Четете още: Кой грим не е подходящ за червенокоси дами?

По-добре е да се използват моливи за вежди в кафеникаво-червени тонове за топъл мек вид, като моливите се използват с леко докосване, за да се създадат начупени линии между косъмчетата на веждите.

Четете още: Тъмни vs розови червила

Веждите винаги са били подвластни на модните тенденции: от по-изтънени, оставени да бъдат естествени, съвсем премахнати или изрисувани.

Всички съвременни стилисти препоръчват първо да останем верни на своето излъчване и естествен красота и после да се доверяваме на професионалните съвети и тенденциите в момента.