Автор
Woman.bg

Променете някои неща в живота си. Още от днес!

Понякога са необходими съвсем малко промени, за да бъдете по-здрави, по-щастливи и по-усмихнати.

Здравословни десерти

Един интелигентен начин да промените живота си е като намалите количеството калории, които приемате и избягвате тежките десерти.

Така например, вместо сладолед опитайте замразено кисело мляко. Също толкова вкусно, но далеч по-полезно. Гарнирайте с пресни плодове или мед и се насладете максимално на удоволствието.

Четете още: Нова пролет, ново начало, нов навик

Газираните напитки

Вместо да ги откажете отведнъж, опитайте всеки ден да намалявате количеството им с една чаша. После сведете консумацията им до два, три дни в седмично. Скоро ще забележите, че можете да изкарате и цяла седмица без тях и вече ще сте намерили техни полезни заместители като плодови сокове и вода, овкусена лимон, краставичка, мента...

Вредните навици

Пушите? Задържате емоциите си в себе си? Гризете си ноктите? Имате ниско самочувствие? Знаете ли, че с няколко малки промени можете да намерите алтернатива за всеки един от тези вредни навици? Откажете цигарите, намерете приятел на когото да споделяте чувствата си от време на време, направете си маникюр, за да изглеждат добре ноктите ви. И започнете всеки ден да си повтаряте какъв прекрасен човек сте, вътрешно и външно.

Всекидневните тренировки

Ако сте от хората, които редовно тренират, можем само да ви похвалим. А ако не сте, сега е времето да започнете. Заменете 40-минутното безцелно зяпане по магазините с 30-минутен урок по зумба. Ще се забавлявате по същия начин, а ще изгорите и не малко калории. Опитайте се редовно да променяте типа тренировки – първо, за да не ви е скучно и второ, за да тренирате различни части на тялото си.

Четете още: Влезте във форма със секси амазонката Зузана Лайт