Българките са поставени на осмо място в класация на най-сексапилните жени в света, изготвена от американския сайт за запознанства MissTravel.com.

13 259 необвързани американски мъже, които участвали в допитването, поставили на първо място колумбийките, а 30 741 неомъжени американки избрали британците за най-сексапилните мъже в света. Българите не попадат в топ десет на предпочитанията на американските жени.

Четете още: 59% от жените се чувстват по-секси през лятото

Американците смятат за много сексапилни и жените от Бразилия, САЩ, Испания, Русия, Холандия, Франция, Швеция и Италия. А жените отвъд Океана са най-силно привлечени от британците, ирландците, бразилците, шведите, американците, испанците, шотландците, французите, гърците и пуерториканците.

Четете още: Содом и Гомор в оковите на 21 век

За да определят сексапила, участниците в анкетата били помолени да оценят чертите, които смятат за най-привлекателни в срещуположния пол. Близо половината от жените заявили, че акцентът на мъжете е най-привлекателната им черта, а само една трета заявили, че тялото е най-важно за тях.

Макар културата и стилът също да са ключови фактори за участниците, външният вид е третата най-важна черта при определянето на привлекателността и на двата пола.

Четете още: Сексапил и драматизъм за пролетта

Източник: БГНЕС