Тоалетната и банята са изключително важни помещения в къщата, тъй като освен места за тоалет, те са помещенията, които фън шуй свързва с изтичането на пари.

Както виждате са прави тясна асоциация между парите и течащата вода, затова древната китайска философия е съставила мини правилник за подходящо разположение и обзавеждане на банята в дома ни.

Чували ли сте за ци? Много древни култури приемат, че енергията на Вселената, или силата на живота (позната различно като Ци, Чи, Ки, или Прана, или Мана), прониква във всичко. Основата на тези вярвания е била идеята, че енергията на Вселената, т. е. енергията на живота, е жизненоважна за човешкото съществуване в комбинация с енергията на слънчевата светлина, въздуха и водата.

Именно на ци трябва да бъде дадена възможност да се движи свободно в и вън от банята, без да има пречки в движението й.

Следователно много богато украсените бани не са благоприятни от гледна точка на фън шуй, тъй като те задържат ци в помещението.

За предпочитане са относително прости, функционални бани с малко украшения и декорации.

Комплект постелки за баня TUFFTY

Все пак вие трябва да направите това помещение приятно за окото. То трябва да бъде в подходящи цветове и в него трябва да поставите един-два предмета, които намирате за привлекателни.

Хромирана стенна етажерка

Метална поставка за четка за тоалетна

Метално кошче

Хавлиените кърпи в зелени, сини, лилави цветове ви помагат да се отпуснете, докато в същото време окуражават водата да тече свободно през тръбите.

Закачалка за хавлиени кърпи

Синьото е също добър фън шуй цвят за банята и тоалетната, тъй като то е свързано с елемента вода.

Програма за обзавеждане на бяня ALIKA

Програма за обзавеждане на бяня ALIKA