Петнайсетгодишната Клоуи не е като останалите си връстници – тя умее да общува с мъртвите, а и те има какво да й разкажат. Момичето копнее за нормален живот като останалите деца, но това не е възможно сред призраците, които никога не я оставят на мира.

Ако беше героиня на телевизионен сериал, всички щяха да повярват на твърденията й, но в реалния живот я изпращат в лечебница за психически болни деца с диагноза „шизофрения“. Там се сприятелява с някои свои връстници, разбира, че и те имат своите зловещи тайни и открива не един скелет в гардероба на психиатричното заведение.

"Ако ме бяхте срещнали преди няколко седмици, вероятно щяхте да ме опишете като обикновен тийнейджър. Ала животът ми се промени завинаги – сега съм жив експеримент. Освен че виждам призраци, бях подложена на манипулация на гените от тайна организация, наречена Едисън Груп. Какво означава това ли? Значи, че съм некромант - будя мъртвите, без дори да се опитвам. Повярвайте ми, това не е сила, която бихте искали да притежавате!

Само преди две седмици животът беше предсказуем. Още не бях срещнала първия си призрак. Сега с моите свръхестествени приятели Тони, Дерек и Саймън бягам от Едисън Груп, която видоизмени гените ни, превърна ни в част от зловещ експеримент. Крием се в привидно безопасна къща, но скоро ще си тръгнем така или иначе, за да освободим тези, които изоставихме. И да превземем Едисън Груп! Надяваме се..."

Издателство: Colibri, превод: Мария Донева, стр. 296, цена: 15 лв.

Отзиви

„Прочетете ли „Призоваването“, няма да намерите покой, докато не си набавите следващата
книга от поредицата“

Мелиса Мар, писател

„Тийнейджърите вече могат да крещят с все сила, за да събудят мъртвите!“

Киркус Ревю

„Наситена с напрежение, умело разказана, завладяваща история“

Общество на младите адвокати

„Великолепна трилогия, духовете ще ви преследват дълго...“

Из Бюлетин на Център за детски книги

За авторката Кели Армстронг:

Твърди, че първите й опити да възпроизведе историите си на хартия били катастрофални. Когато в училище я разпитвали за кукли и приятелки, тя неизменно си представяла зомбита и марионетки-злосторници. И докато преподавателите й се съвземали от ужаса, Кели Армстронг растяла... Сега продължава да разказва истории за духове, демони и върколаци, доброволно изолирана в „тъмницата“ на своето въображение.

Кели Армстронг е родена на 14 декември 1968 г. в гр. Съдбъри, Канада. Живее в родната си страна, заобиколена от съпруг и три деца. Учила е психология, занимавала се е с компютърно програмиране, посещавала е семинари по творческо писане. Сега създава бестселъри и взривява листите на Ню Йорк Таймс – както с трилъри, чийто главен герой е Свръхестественото, така и с ърбън фентъзи истории за тийнейджъри.

В актива си Кели Армстронг има 20 романа, които я нареждат сред най- успешните автори на криминални и хорър творби в света - Шарлейн Харис, Лоръл К. Хамилтън и Ким Харисън.

На 18 март на български език излезе „Призоваването“, а съвсем скоро и втората книга от нашумялата трилогия „Най-тъмните сили“ - „Пробуждането“.