По повод рождения ден на британското любимо „пеещо диване“ Джеси Джей ще си поговорим малко повече за късите прически.

Общото между Джеси и късата коса е повече от очевидно, след като преди десет дни тя обръсна главата си.

За да отпразнува рождения си ден (27.03) певица внесе още една промяна във визията си, като боядиса малкото си коса в платинено русо.

И сега, напълно в стил категорията ни „На коя ѝ отива повече“, ще ви попитаме коя светска дама носи късото русо по-добре – Джеси Джей или ветеранката в стила Амбър Роуз?

Пролетта е чудесен повод да направите нещо смело и неочаквано с визията си. За нас такова нещо несъмнено е подстригването на дългите ни коси. И без да си обещаваме, че тази година най-накрая ще се развихрим с ножицата, ви насърчаваме да обмислите вариант за промяна на прическата.

В момента все по-активно се лансира идеята за къса коса, която запазва дамското си очарование с коса или цели кичури падащи върху ушите или челото.

Този тип прическа обикновено се използва и стилизира според нуждите на жени с форма на лицето, която има нужда от оптическо усъвършенстване – големи бузки, квадратна челюст, стърчащи уши и т.н.

Друг вариант е пънк прическа като на лудетините Пинк и Риана (прическата ѝ отпреди няколко години). Разрошена коса, обръснати страни и много палаво излъчване!

Ако пък държите на безупречния си стил и шантави, разпилени и твърде младежки фризури не са ви по-вкуса, то заложете на добрия стар боб стил.