Британките прахосват зашеметяващите 450 паунда на година за маникюр, който най-често копират от музикални икони като Риана и Бионсе, показва ново изследване.

То сочи, че жените във Великобритания харчат повече за ноктите си, отколкото за косата си. Ноктопластиката се превърна в мания за представителките на нежния пол, които по-често носят изкуствен маникюр, отколкото собствените си нокти.

В хода на изследването експерти анкетирали 1500 жени между 20 и 45-годишна възраст. Резултатите показват, че повече от тях лакират ноктите си наново при всяко излизане на заведение, пише БГНЕС.

Развитието на новите технологии, дисплеите с тъчскрийн и постоянната работа на клавиатура пред компютъра предполагат още по-усърдна грижа за маникюра. Пример за това, че дамите са толкова пристрастени към перфектно поддържаните нокти е Виктория Бекъм, която може да хване и самолета за САЩ в името на перфектния маникюр.

Според стилисти ноктите вече са израз на индивидуален стил и се считат за новия аксесоар към облеклото. Затова всяка жена с гордост се грижи за тях, независимо дали в салон за красота или у дома, посочва БГНЕС.

Седем на всеки десет жените признават, че не биха отишли на среща, ако нямат идеален маникюр, а 86% от анкетираните признават, че не могат да се появят на интервю за работа без перфектни нокти. Приблизително 96% от анкетираните дами споделят, че се чувстват по-добре в кожата си, когато посетят маникюристката си.