През лятото косата и кожата са изложени на най-голям риск от увреждане. Силното слънце, вятърът и солената морска вода изсушават косъма и кожата.

Затова преди началото на студения сезон трябва да отделите специално внимание на лицето, косата и ръцете.

Важно е постепенно да смените средствата и методите за грижа, без да чакате началото на сухия вледеняващ студ.

Грижа за вашата коса

Стресът и прекалено продължителното и редовно излагане на слънце са най-честите причини за суха коса.

Косата губи цвета и блясъка си и се къса лесно. За да я предпазим трябва добре да се погрижим за нея и да я възстановим за есента.

Съветваме ви да не миете сухата коса всеки ден. Използвайте специален хидратиращ шампоан и я изплаквайте винаги много добре.

Ако косата ви цъфти, след като сте я измили, я изплакнете обилно със студена вода. Това подсилва структурата на косъма.

Освен това използвайте колкото се може по-често подхранващи маски, като увивате косата си в кърпа или фолио. Интензивните маски, които се оставят да действат и през нощта, са особено ефективни при суха коса.

Избягвайте мусове, вакси и други тежки продукти - те могат да увредят прическата и формата на косата ви, когато се смесят с влагата от атмосферните влияния.

Грижа за вашите ръце

Със сигурност сте полагали грижи за ръцете си през лятото, но и есента иска същото.



Постоянното подхранване на ноктите ви ще запази тяхната здравина и еластичността им. Освен това от голямо значение е поне веднъж на седмица за около пет минути да си правите масаж на ноктите със специални кремове и масла за нокти, за да се подхранят в дълбочина.

Но независимо колко добре изглеждат ноктите ви, не забравяйте и грижата за ръцете.

Напуканата и суха кожа по тях може да предизвика дори болезнено “сцепване”, което най-често се получава между пръстите и кожата веднага изглежда по-стара и захабена.

Всеки хидратиращ крем за ръце ще ви свърши добра работа. Изберете крем, съдържащ глицерин, който е с овлажняващ ефект и опазва кожата дълго време. Също така може да се спрете на крем, включващ лайка, пчелен восък или масло от жожоба.



Грижа за вашето лице

Балансът в тялото ни е изключително важен, за да сме здрави и красиви.

Освен кожата на ръцете е важна и грижата за лицето. Тя също изпитва нужда от повишена защита и хидратация.

Хладните сутрини и вечери довеждат до изсушаване и напукване на кожата.

А фактори като стрес, замърсяване, по-голяма употреба на медикаменти и различни хормонални препарати, неподходяща козметика или неправилни хигиенни грижи водят след себе си до подчертана тенденция за появяване и увеличаване на акне.

Проблемите с кожата намаляват самочувствието ни и ни правят много раздразнителни. За да не се стига до това неприятно страдание, трябва да сме наясно как качествено и подходящо да се грижим за кожата си.

Решаващ фактор за справяне с проблемната кожа е упоритата редовна грижа за кожата.

Новата серия Eucerin® DermoPURIFYER осигурява перфектната ежедневна грижа за проблемна кожа в 3 стъпки (Измиване, Тонизиране, Грижа), която ефективно атакува и регулира нарушените функции на кожата.

Измиващият гел Eucerin® DermoPURIFYER е с неутралното ph и специалната формула, комбинираща съставки, които нежно почистват грима и нечистотиите по лицето и подготвят кожата за последващата грижа.

Тъй като живеем в доста замърсена околна среда, понякога имаме нужда и от допълнително почистване. Много хора използват ексфолиантите с по-груби частици за тази цел. Те обаче могат да наранят епидермиса и така да се създаде предпоставка допълнително възпаление на кожата. По правило ексфолиантите се ползват не повече от 1-2 пъти седмично. Ексфолиращият гел на Eucerin DermoPURIFYER почиства порите в дълбочина и ефективно премахва мъртвите клетки и черните точки, без да изсушава кожата. Това се дължи на капсулираната млечна киселина, като съвсем спокойно може да се ползва и за проблемната кожа на гърба и деколтето.

Избирайте продукти, които съдържат киселини от групата на т.нар. аклфахидрокси киселини. Те регулират производството на себум, действат противовъзпалително и същевременно фино излющват мъртвите клетки, за да намаляват запушването на порите.

Активният нощен крем на Eucerin от серията DermoPURIFYER дава тези положителни ефекти, тъй като съдържа млечна киселина, чиято молекула успешно прониква на достатъчна дълбочина в порите, без да дразни, изсушава и лющи излишно кожата.

Повечето лекарствени локални продукти след известен период на употреба изсушават кожата. Затова не забравяйте за хидратиращия продукт. Eucerin DermoPURIFYER е хидратиращ крем, който прави кожата еластична и същевременно е добра основа за грим.

Не забравяйте и за слънцезащитата - и през лятото, и през зимата. DermoPURIFYER интензивен хидратиращ крем SPF 30 осигурява хидратация, съобразена с особеностите на мазната кожа, и я защитава от слънчевите лъчи с достатъчно висок особено за градски условия фактор – 30.

Ако кожата е прекалено мазна, удачен избор е активният концентрат към същата серия. Той е с много лека, почти течна консистенция и попива много бързо в кожата. Активните му съставки са млечна киселина, която отпушва порите и премахва наслоените мъртви клетки и диметикон с антибактериално действие, за да предотврати появата на нови възпаления. Основната цел е действието да бъде концентрирано върху най-проблемните зони.

Лечението на акнето изисква доста упоритост и постоянство от ваша страна, както и правилно лечение, режим и съпътстващи терапии и процедури, назначени от вашия дерматолог.