Принц Уилям и Кейт Мидълтън уважиха празника на Свети Патрик по традиционен за британската аристокрация начин, отдавайки почит и поздрав към Първи батальон на Ирландската републиканска армия.

Херцогинята на Кеймбридж бе облечена в миналогодишното си зелено палто-рокля, което е дело на любимата ѝ дизайнерка Emilia Wickstead.

Март 2012

Март 2013

Палтото, под което тази година се загатва бременното коремче на Кейт, бе окичено със златна брошка под формата на четирилистна детелина.

Аксесоарът, без който една кралска особа днес не се разделя по време на важни събития, а именно шапката, бе на моделиера John Locke.

По време на официалната церемония се случи мъничък инцидент с токчето на Мидълтън, което се заклещи в решетка на асфалта. Както винаги, тя успя да се измъкне от ситуацията с усмивка и спокойствие.

Повторното обличане на зеленото палто даде повод на много медии да коментират постъпката като отговор на нападката към херцогинята от страна на дизайнерката Вивиан Уестууд преди месеци.

Съпругата на принц Уилям, известна с модната си пестеливост, беше обвинена, че има прекалено много дрехи, които облича само по веднъж. Според Уестууд Кейт не е най-добре облечената жена на Острова, а е жертва на гардероба си.