Автор
Woman.bg

Кейт и Хари са най-добре облечени според "Венити феър"

Кейт Мидълтън и принц Хари заеха челните места в международната класация на сп. "Венити феър" (VanityFair.com) за най-добре облечени знаменитости.

Това отличие те получават след цяла година, в която всички погледи бяха насочени към младите представители на британската кралска фамилия, предаде Ройтерс, цитира Vesti.bg

30-годишната херцогиня на Кеймбридж, която на 29 април 2011 г. се омъжи за брата на принц Хари, принц Уилям, ще краси корицата на септемврийския брой на сп. "Венити феър" за свободна продажба.



През първата си година като член на британското кралско семейство тя налагаше модни тенденции и очароваше модистите по света с избора си както на дизайнерски тоалети, така и на улична мода.

Списанието припомня, че принц Чарлз е похарчил около 55 хил. долара за дизайнерски тоалети за снаха си, както и че тя е отказала да ползва услугите на кралски гардеробиер. Вместо това херцогинята на Кеймбридж предпочете сама да попълва гардероба си с творения на дизайнери като Алис Темпърли и Александър Маккуин и от магазини като "Топшоп" и "Tи Kей Макс".

Липсата на съпруга й принц Уилям в списъка кара модните наблюдатели да си задават въпроса дали баща му не трябва да му наеме стилист. 27-годишният принц Хари е начело в списъка на най-добре облечените мъже, следван от куотърбека на "Ню Ингланд пейтриътс" и съпруг на супермодела Жизел Бюндхен Том Брейди.

И за двамата това е дебют в класацията за стил.

Номинираната за "Оскар" актриса Джесика Частейн, която ще краси корицата на септемврийския брой на сп. "Венити феър" за абонати, през изминалата година се наложи като една от звездите на червения килим.

Частейн също за първи път намира място в класацията на най-добре облечените знаменитости с дръзките си модни решения, сред които роклята на Александър Маккуин, носена от актрисата на церемонията по връчването на най-престижните награди в света на киното - "Оскар"-ите.

В списъка на сп. "Венити феър" за най-стилни дами намират място още Даян Крюгер, Фан Бинбин, Леа Сейду, моделът Елетра Роселини и певицата Алиша Кийс.

Рапърът Джей-Зи също дебютира в класацията, побеждавайки съпругата си Бионсе, която не попада в Топ 10 на най-добре облечените знаменитости.

В списъка са включени още един от водещите на шоуто "Тудей" Мат Лоуър и кореспондентът на "60 минути" Морли Сейфър.

Херцогинята на Кембридж Катрин и принц Хари не са единствените кралски особи, намерили място в стилната класация.

Признание получават и модни ветеранки като нейно височество Моза бин Насер от Катар и датската принцеса Мери, както и Шарлот Казираги, която е четвърта поред за наследяване на трона на Монако.

Британският актьор Колин Фърт и съпругата му Ливия попадат в списъка на най-добре облечените двойки, а модният фотограф на "Ню Йорк таймс", 81-годишният Бил Кънингам, е обявен за "моден оригинал".

Списъкът на сп. "Венити феър" за най-добре облечени знаменитости се изготвя след гласуване на над 2000 модни експерти, стилисти, журналисти и членове на модната зала на славата.