Необходими продукти:
1 к.л. сода
1 ч.ч. мас
1 ч.ч. захар
3 с.л. мед
3 яйца
2 ванилии
800 г брашно
за пълнежа:
180 г мармалад шипков или с вкус по избор
пудра захар за поръсване
за сиропа:
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
От всички продукти замесваме тесто, което правим на малки топчета леко "притиснати" от едната страна и печем в умерена фурна (170-180 градуса), около 30 минути.
Сиропа приготвяме като кипнем на котлона водата със захарта за около 5 минути.
След като леко поизстинат ги потапяме за секунда в сиропа, слепяме с мармалада и ги поръсваме с пудра захар. Източник: kulinaria.bg