Всеки сезон може да се похвали с модни тенденции, които се открояват много по-ярко от останалите. През сезон есен-зима ставаме свидетели на камъни, кристали, бижута, апликации, фигурки и перли, които украсяват женските аксесоари и стават атрактивна част от дрехите.

Виждаме ги по облеклото на звездите по червените килими от известно време насам и сме повече от заинтригувани колко далеч можем да стигнем в употребата им и върху нашите дрехи, а и не само.

Някои от модните дизайнери показаха афинитета си към блясъка в колекциите си и смеем да твърдим, че резултатът е повече от разкошен.



Когато става въпрос за блясък, дизайнерите отиват изключително далеч и не се задоволяват само с използването на лъскава коприна и ламе.

Най-силно присъствие на кристали и камъни видяхме в колекцията на Dolce & Gabbana. Особено силно впечатление ни направиха вечерните рокли, които са обсипани с различни по големина и цвят камъни и кристали. Истински парад на креативността!



В този случай бляскавите бижута не се представят като отделен елемент, допълващ визията, те са задължителна и неразделна част от нея, защото са пришити към облеклата.

Злато, перли и разноцветни скъпоценни камъни – за всички смели и дръзки дами, които обичат да експериментират.



Предимството на този тренд е, че подлежи на манипулацията „направи си сам”.

Можете да купувате капси, пера, перли, пайети и др. от кинкалериите и да ги слагате по всичките си дрехи, джинси, чанти и дори по шалове и шапки. Може да образувате форми и да пресъздавате 60-те години с много изобретателност и носталгия.

Вижте някои от нашите предизвикателни предложения в галерията!