Отношението на жените към секса буквално се е обърнало на 180 градуса през последната година. И това до известна степен се дължи на популярността на еротичните романи, откъдето дамите черпят опит и идеи.

Статистиката показва, че 50% от жените са започнали да предлагат ролеви игри в спалнята на своите партньори, което не са правили никога до сега. Броят на експериментите в леглото се е увеличил драстично. От 25% от двойките, опитвали роли в леглото сега са 75%.

Проучването обхваща над 10 000 жени от осем държави на възраст между 25 и 50 години. Установено е 400% увеличение на продажбите на сексуални аксесоари и играчки. Жените стават се по-властни – 76 на сто от анкетираните споделят, че не се колебаят да кажат на партньора си какво искат в леглото.



Продължителността на секса се е увеличила средно с 15 минути, а сексът три пъти в седмицата се е превърнал в норма. 73% от жените признават, че са правили секс в кола, 36% в обществени паркове, а 22% са свалили дрехите в офиса.

Около 71% от представителките на нежния пол пишат еротични съобщения на половинките си, а 72,5 са изпробвали секс по телефона, пише БГНЕС.