Автор
Woman.bg

Ако бяхте професионалисти, щяхте да знаете тези трикчета

Без значение дали искате разкошен блясък на косата или обем, стилистите знаят триковете как да ги постигнете.

Намерете шампоан, който се пени по-малко. Шампоаните, които се пенят твърде много, често пъти са препълнени с хидратиращи продукти, които могат да оставят натрупвания в косата, карайки я да изглежда мръсна много скоро, след като е била измита. Използвайте шампоан без сулфати.



Не сушете косата си с кърпа. Грапавостта на хавлията „отваря” повърхността на космите, което ги кара да стърчат на всички посоки. Вместо това изстискайте излишната вода веднага щом излезете от душа, после оставете косата си да се изсуши от въздуха за 5-10 минути преди изсушаване със сешоар.

В действителност, много стилисти препоръчват косата да се мие през ден, за да се избегне загубата на ключови хранителни вещества. Въпреки това, ще забележите, че когато пропуснете да измиете косата си, тя изглежда мазна и безжизнена. Така че за тези дни, в които пропускате измиването, използвайте сух шампоан. Той не само ще почисти и освежи косата ви, а също така ще й придаде обем и плътност. Всичко, което трябва да направите след това е да прокарате пръсти през нея, за да й придадете приятно рошав вид.

Използвайте сухия шампоан по различен начин. Нанасяйте в корените веднага след като ги измиете и изсушите. Макар косата да е вече чиста, шампоанът ще отблъсне мазнината и мръсотията, които кичурите ще съберат през останалата част от деня. Употребата на такъв шампоан и правилното стилизиране придават на косата убийствен обем.