Световната предпремиера на поредния филм за Джеймс Бонд "Skyfall", провела се в Лондон, съвпадна с 50-годишнината от кинематографичния живот на агент 007.

Четиридесет и четиригодишният Даниел Крейг, облечен в елегантен смокинг, бе посрещнат като крал на червения килим, където към него се присъединиха останалите звезди от филма – Джуди Денч и Хавиер Бардем.

"Истинска чест е да съм част" от приключението Джеймс Бонд и "да имам късмета да се снимам във филма в годината на 50-годишнината" на агент 007, каза Даниъл Крейг преди прожекцията в присъствието на принц Чарлз и съпругата му Камила във величествената "Роял Албърт хол".



"Няма такова нещо като предпремиера, но тази изглежда още по-специална", добави пред стотици фенове актьорът, който се въплъщава за трети път в измисления от Йън Флеминг шпионин.

Джеймс Бонд принадлежи "на публиката, така че трябва да се има предвид това", смята режисьорът на Skyfall Сам Мендес, носител на Оскар през 2000 г. за "Американски прелести".

"Исках само да направя филма, който имах желание да видя. (...) Исках да заговори 13-годишното момче, което спи в мен", обясни той. "Много съм изнервен, но завърших филма, така че всичко е наред. Просто имам нужда от почивка".

В това издание, вече приветствано от критиката като един от най-добрите Джеймс Бонд, агент 007 с внушителна мускулатура се сблъсква с лошия Раул Силва, изпълняван от Хавиер Бардем. Бонд обаче е покорен от чара на кестенявата и с изкусителни форми Северин, интерпретирана от французойката Беренис Марло.


За предпремиерата на филма новата звезда в живота на агент 007 Беренис Марло изглеждаше зашеметяващо в страстно червена рокля на Vivienne Westwood.

Запазената марка за дизайнерката, предизвикателният корсет, пристегна съвършено оформеното тяло на красивата френска актриса, докато надиплен воал от плат оформяше останалата част от вечерния тоалет. Обеците на Марло пък са дело на Stephen Webster.



Друга дама, направила силно впечатление на червения килим снощи, бе Наоми Харис, която засия в предизвикателна рокля на Marios Schwab.

Филмът излиза в петък по екраните на Великобритания и Франция, а на 9 ноември в САЩ и Канада, съобщава АФП.