Ако искате да се почувствате като птичка в гнездо, която се намира на върха на огромно дърво, можете да направите това в Нант (Франция), където на един от горните етажи на небостъргача Tour de Bretagne се намира необичайният бар Le Nid.

Той е проектиран и оформен в "птича" стилистика.

В него напитките се сипват на бар, оформен като крила на птица, а дълга птича шия разделя помещението на две зали. Посетителите пък сядат в столове, които досущ приличат на варени яйца. Височината, на която е свито удобното гнездо, е 144 метра, почти на равнището на полета на птиците. Гледката от терасата, която обикаля сградата, наистина спира дъха.

Като символ и вдъхновение е послужил огромен белоснежен щъркел, който е с дължина 40 метра. Именно неговите яйца служат за столове, крилата му за плот на бара, а шията за своеобразен разделител. Автор на проекта е младият френски художник Жан Жулиен. Специалната музика, на която се радват гостите в бара, пък е дело на брат му - Николас.

Бар Le Nid бе открит съвсем наскоро, но посетители не липсват. Масите са запазени за седмици напред, а на обстановката, разбира се, най-много се радват децата.

А ето как барът е изглеждал на проект: