Сега е пикът на сезона на откритите обувки и красивият педикюр е сякаш втора кожа на всяка дама.

Всичко звучи прекрасно, но като жени знаем, че именно педикюрът е сред най-капризните летни глезотии и поддръжката му коства повече и от тази на най-претенциозния и сложен маникюр.

Причините са различни – топло време, прах, мръсотия, обувки, изпотяване и пр.

Има съвсем простички начини, благодарение на които можете да задържите лака върху ноктите на краката си възможно най-дълго. Четете по-надолу:

- Подготовката на ноктите е ключова

Елиминирането на омазняването по ноктите е ключова стъпка към създаването на перфектна среда за нанасяне на лак. Всъщност, употребата на лакочистител не е добра идея за целта. Използвайте смес 1:1 алкохол и вода, напоете памучен тампон и почистете нокътните плочки.



- Инвестирайте в качествен изсушител за лак

В салоните за красота маникюристите винаги пръскат ноктите с изсушител и това освен, че завършва целия процес маникюр/педикюр по-бързо, предпазва лака от напукване и белене.

- Създайте си навик да хидратирате крачетата

Използвайте хидратиращи продукти за крака, но ги нанасяйте вечер преди лягане. Така продуктът ще попие и действа спокойно в кожата, а и няма да се борите с неприятното изпотяване на краката, което се получава, ако нанасяте кремове през деня, непосредствено преди да излезете навън.



- Нанасяйте топ лак на два дни

Топ лакът ще предпази другия лак от напукване, а и ще му придаде свеж блясък, сякаш току-що сте се измъкнали изпод ръчичките на педикюристката си.

- Прикрийте следите

Дори лакът ви да понесе известни поражения, винаги можете да „замажете положението” с още един слой лак с брокат. Друг вариант е да изберете цвят, сходен с този, с който сте в момента, и да нанесете един плътен слой отгоре.