Ако намерите на тавана или на разпродажба малък куфар с винтидж визия, можете да го използвате за изработка на ефектно шкафче за банята.

Имайте предвид, че някои ретро куфарчета са от картон, което може да е проблем, ако го монтирате в банята, напомнят Comfort.bg.

В зависимост от размерите на основата, в шкафчето можете да вместите разнообразни вещи, козметика, аксесоари.

Ако не разполагате с достатъчно пространство за огледало в банята, можете да залепите огледална повърхност върху горната част на основата, така че тя да е върху вратичката на шкафчето.

Можете да монтирате няколко куфарчета върху стените, за да обособите множество рафтчета.

Необходими материали:

винтидж куфарче
медиум за декупаж или лепило
винтове
ножици
макетен нож
дрелка
чук
по желание – тъкан за акцент

Инструкции:


1. Ако искате да включите тъкан, изрежете я спрямо желаната шарка и я залепете върху повърхността на основата. Нанесете лепило или медиум за декупаж, поставете тъканта, притиснете я добре и оставете лепилото да изсъхне.



Тъй като в проекта е използвана дантела, тя е намазана с лепило и е поставена върху основата, а върху нея не е нанесен слой лепило. Ако използвате плътна тъкан, нанесете върху нея лепило, изчакайте да изсъхне и изрежете ненужните части с ножици.


2. Обърнете основата, за да измерите и пробиете отворите за окачване. Металните кукички могат да се монтират вертикално или хоризонтално, индиректно или с винтове. Те могат да се поставят отдолу или отстрани на основата, за да се окачват на тях кърпите за ръце и лице, гъби за баня и прочее. Монтирайте ги в пробитите отвори и ги захванете с гайки от вътрешната част на основата.




3. Измерете и пробийте отворите за монтаж на основата върху стената. Измерете центъра на повърхността и преценете как да обособите отворите, за да монтирате основата така, че аксесоарите да издържат на тежестта й.

4. В зависимост от начина на окачване на основата, използвайте винтове, болтове или гвоздеи, за да монтирате шкафчето върху стената. Може да пробиете предварително отворите за окачване, като използвате дрелка и дюбелчета. Монтирайте основата и тествайте стабилността на окачването.



5. Можете да поставите върху вътрешните повърхности страници от списания или цветна хартия, като ги залепите с лепило за декупаж, както и цветна тъкан. Върху страничните части на практичния детайл можете да поставите още кукички за окачване, да залепите огледала или да поставите щипки за хартия, за да записвате задачите си. Ако използваното за основа куфарче няма дръжка, чрез която да отваряте вратичката на шкафчето, пробийте отвори и поставете дръжка.