Продължение

Съветът на Наталия Водянова – контрастни водни процедури



Топлият сезон е най-подходящото време да се научите да прилагате контрастни душове. Топ-манекенката Наталия Водянова си прави контрастен душ всяка сутрин. Тази водна процедура помага не само да се заредите с бодрост, но и подобрява кръвообращението, укрепва имунитета и тонизира кръвоносните съдове и връзките не по-зле от фитнеса.

Редуването на гореща и студена вода активизира обмяната на веществата в организма и ускорява детоксикацията, което спомага за смъкване на наднорменото тегло.

Започнете с гореща вода и завършете със студена. Различните температури трябва да се редуват три пъти с продължителност 10-15 секунди за всяка. За да свикнете по-лесно, можете в продължение на две седмици да правите по една „серия „ горещо-студено, вместо по три. За контрастния душ има и противопоказания, затова преди да го пробвате, консултирайте се с лекар.

Съветът на Чарлийз Терон – пийте повече вода



Възрастният човешки организъм е съставен на 60 % от вода и в горещите дни губи до 2.5-3 л. течност на денонощие. Родената пол палещото слънце на Африка Чарлийз Терон много добре знае колко е вредно обезводняването за красотата и здравето и винаги си носи шише обикновена или минерална негазирана вода. Прословутите 6-8 чаши вода на ден ще ви осигурят хармоничен режим на пиене, детоксикиращ ефект (изхвърляне на токсините) и намаляване на апетита (и следователно по-лесно отслабване). При това насищането на тялото с достатъчно вода ще ви предпази от ранна поява на бръчки, пресъхване на устните и топлинен удар.

Кафето, алкохолът и сладките напитки лишават организма от естествената му влага. За да се научите да пиете повече вода, можете да добавяте в нея кубчета лед от зелен чай със захар или парченца лимон/портокал. А за да избегнете отоците и подпухналостта, трябва да изпивате по-голямата част от дневната си доза вода през първата половина от деня.