Автор
Woman.bg

Най-красивите рекламни кампании на годината

Краят на 2011 година наближава и затова съставихме класация на най-красивите рекламни кампании за „старата“ година.

Невъзможно е, разисквайки тази тема, да не споменем Кийра Найтли в рекламата на Chanel. Още през 2007 г. тя се появи в ролята на чувствена французойка, когато представяше аромата Coco Mademoiselle. Но през март 2011 г. легендарната марка показа нов мини-филм с участие на звездата, режисьор на който беше Джо Райт. И в това видео Кийра се появява в образа на съвременна Коко Шанел, която омагьосва мъжете, но остава вярна само на... парфюма Coco Mademoiselle.

Разкошният клип е съпроводен със снимки на Марио Тестино...



Dior внесе интрига във вечната си борба с Chanel – лице на новия аромат Miss Dior Cherie е Натали Портман. Клипът на Dior е заснет от София Копола, а Натали далеч не е в ролята на независима „мадемоазел“, разбиваща мъжките сърца – напротив, тя е въплъщение на женската слабост, която покорява мъжете. Тя е нежна и прекрасна, а тялото й излъчва такъв аромат (разбира се Miss Dior Cherie!), че любимият й не смее да се откъсне от нея дори и за миг. На рекламния плакат, заснет от Тим Уокър, звездата е покрита само от черна панделка с фльонга...


Като говорим за парфюми, няма начин да пропуснем и рекламната кампания на Mon Jasmin Noir на Bvlgari, в която участва Кирстен Дърнст. Разсъблечената актриса, чието разкошно тяло е само леко прикрито с драперии и украсено с бижута на Bvlgari, държи шишенце с парфюма, докато до нея седи огромен лъв!

Младата звезда от поредицата „Хари Потър“ Ема Уотсън се появи в съвсем ново амплоа. За рекламната кампания на парфюма Lancome Tresor Midnight Rose тя се преобрази от отличничката Хърмаяни в дръзка и секси млада жена. Автор на рекламната кампания отново стана известният фотограф Марио Тестино.

Американският дизайнер Том Форд тази година зарадва почитателите си с парфюма Violet Blonde. Рекламната кампания показва чувствената Лара Суон, заобиколена от виолетки. Композицията е много стилна, както и всички други творения на Том Форд.

Бар Рафаели също представи нов аромат - Especially Escada. На снимките за рекламната кампания хубавицата е облечена в розово и позира на фона на розови храсти (цветето е основна съставка на парфюма), подстригани по формата на марковия символ. Гледайки тези снимки на бившата си любима, Леонардо Ди Каприо сигурно си умира от яд.

Друга рекламна кампания, която заслужава внимание, е на Yves Sent Laurent с участието на Кейт Мос. Манекенката рекламира аромата Parisienne вече втора година. Новият рекламен плакат много прилича на предишния, но Кейт винаги е приятна за гледане, особено пък пристегната в кожен корсет и потънала в море от рози.

Не успяхме да решим коя ни харесва повече – голата Наталия Водянова в рекламата на парфюма Shalimar Purfum Initial на Guerlain, чувствената Скарлет Йохансон на снимките за лятната колекция грим Dolce & Gabbana Summertime или сексапилната Меган Фокс, която представи много интригуващи образи за Armani Beauty. Може би вие ще успеете да ги подредите в класацията?

Наталия Водянова за Guerlain

Скарлет Йохансон за Guerlain

Меган Фокс за Armani