В Ню Орлийнз започна съдебен процес срещу актьора Кевин Костнър, обвинен в измама от своя колега Стив Болдуин.

През юни 2010 г. след авария на своя платформа в Мексиканския залив, "Бритиш петролиум" сключва договор с Костнър и компанията ОТS (Ocean Therapy Solutions) за използването на 32 пречиствателни центрофуги. Според Болдуин, явяващ се по онова време акционер в ОТS, той продал акциите си в компанията, понеже не бил информиран от Костнър за крупната сделка. Сега Болдуин съди Костнър за 18 млн. долара, които уж бил загубил от продажбата на акциите си.

Самият Костнър категорично отхвърля обвиненията и дори е наредил на адвокатите си да заведат контрадело. Според Танцуващия с вълци, Болдуин продал акциите си много преди сделката с ВР да стане факт. При това, твърди Костнър, докато той вложил лични средства в размер на 24 млн. долара в разработването на центрофугите, Болдуин не инвестирал даже и цент.



Аварията на нефтената платформа на ВР Deepwater Horizon стана през април 2010 г. В резултат на взрив загинаха 11 човека, а във водите на Мексиканския залив се изляха 5 млн. барела нефт. До този момент това е най-голямата екологическа катастрофа в историята на САЩ, предаде БГНЕС.