Искате да си починете добре и при това да получите максимална полза от всеки един свободен ден?

Пробвайте нашите методи – така вашата отпуска ще бъде не само запомняща се и весела, но и почти безплатна!

1. Можете да отидете на разходка с колело – с приятели или със семейството си. Това може да е и дългоочакваната ви приятна тренировка, която да ви вкара във форма. Но разходката пеша също ще свърши работа. Само че си обмислете предварително маршрута – важно е не само да носи удоволствие на всички, но и да можете да стигнете до всяко едно място (или да се върнете от него) с обществен транспорт.



2. Ако сте романтик по природа, започнете да гледате звездите. Можете да го правите сами или с компания – на задушевна среща с любимия на покрива на жилището или на балкона, с телескоп или без, далеч от градските светлини или сред тях. Погледайте заедно звездното небе – ако ви излезе късметът, ще можете да си пожелаете нещо заедно, виждайки падаща звезда.

3. Ако отдавна вече си мечтаете да научите нещо повече за загадъчното племе на маите и тяхната цивилизация, или пък да видите гигантските египетски пирамиди, можете проучите по-задълбочено въпроса – енциклопедии, филми и намиращи се в интернет материали има много. Така не само ще си „начешете крастата“ за пътуване, за което в момента нямате средства, но и ще се подготвите за момента, когато най-сетне ще посетите тези мечтани земи. Нали не искате да бъдете като масата глупави невежи туристи?



4. Можете да си направите страхотна почивка по българските села. Какво е по-приятно от сутрешните разходки из сенчестата дива гора, пеенето на птиците и ромона на изворите? Ако познавате гъбите, ще си наберете и вечерята, а в краен случай можете просто да си набавите изворна вода за вкъщи или да си наберете билки за чай. С това не само ще се доближите до природата, но и ще изкарате една полезна за здравето отпуска – далеч от големите градове въздухът винаги е по-чист. Мислите си, че ще ви е скучно? Поканете приятели!