Тези бухти са неделни, защото можете да си приготвите още сега, без дори да се налага да слизате до магазина за продукти.

„Евтини“ са, защото за разлика от бухтите, пригтовени с кисело мляко, те не попиват излишна мазнина и остават сухи и леки.

Бухтичките се правят лесно и бързо, а в съчетание с вкусно сладко или пудра захар са по-вкусни от всяка префърцунена закуска.

Необходими продукти:

2 яйца
2 кафени чаши вода
1 непълна чаена лъжица сода
1 с.л. оцет
3-4 с.л. захар
Брашно (ще го прецените на око; трябва да се получи смес по-гъста от кексово тесто)

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват с водата.

Содата се „гаси“ в оцета и се изсипва при яйцата.

Прибавя се захарта, а след това постепенно се добавя и брашно, докато се получи тесто, по-гъсто от кексово.

В съд с по-малък диаметър, но дълбок, се наливат около 3 пръста олио.

Загрява се добре. С лъжица се гребва от сместа за бухти и се изсипва в олиото. В съда сложете да се пържат 5-6 бухти.

Обръщат се, за да се запържат от двете страни до златисто. След като ги извадите от олиото можете да ги подсушите върху салфетка, за да премахнете излишната мазнина.