Ако не разполагате с много време за готвене, пробвайте онези супи, които едно време са засищали успешно прадедите ви.

Те не са кой знае колко изискани, но се приготвят бързо и са за предпочитане пред фаст-фуда и полуфабрикатите.

Селка попара

Продукти:

* 300 гр. ръжен хляб
* 1 л. вода
* 50 гр. краве масло
* 3 яйца
* 1 глава лук
* зелени подправки

Приготвяне:

Сварете яйцата. Нарежете хляба на ситно, смесете го с накълцаните зелени подправки (копър и магданоз), добавете нарязания лук и запържете всичко това в краве масло. Прехвърлете сместа в тенджера, залейте с вода, посолете и изчакайте да кипне. Преди сервиране поръсете с настъргано яйце.

Попара с кисело мляко

Продукти:

* 100 гр. ръжен хляб
* 1 чаена лъжица захар
* 1 чаша кисело мляко
* Щипка канела

Приготвяне:

Нарежете хляба на кубчета и ги препечете на фурна. Сервирайте киселото мляко със сухарите, подправено със захар и канела.