Ако не разполагате с много време за готвене, пробвайте онези супи, които едно време са засищали успешно прадедите ви.
Те не са кой знае колко изискани, но се приготвят бързо и са за предпочитане пред фаст-фуда и полуфабрикатите.
Селка попара
Продукти:
* 300 гр. ръжен хляб
* 1 л. вода
* 50 гр. краве масло
* 3 яйца
* 1 глава лук
* зелени подправки
Приготвяне:
Сварете яйцата. Нарежете хляба на ситно, смесете го с накълцаните зелени подправки (копър и магданоз), добавете нарязания лук и запържете всичко това в краве масло. Прехвърлете сместа в тенджера, залейте с вода, посолете и изчакайте да кипне. Преди сервиране поръсете с настъргано яйце.
Попара с кисело мляко
Продукти:
* 100 гр. ръжен хляб
* 1 чаена лъжица захар
* 1 чаша кисело мляко
* Щипка канела
Приготвяне:
Нарежете хляба на кубчета и ги препечете на фурна. Сервирайте киселото мляко със сухарите, подправено със захар и канела.